Naval Models

WW2 Liberty Ship S.S. Jeremiah O’Brien

32,95 incl. BTW

  • Trumpeter
  • 1/350
  • 05301

Uitverkocht

Artikelnummer: 1420 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Liberty S.S. Jeremiah O’Brien

De Liberty vrachtschepen waren naast de Victory vrachtschepen, schepen die voor serie productie waren ontworpen om slechts een enkele oceaanreis te maken. Grote delen van de constructie werden gelast en alles werd in segmenten gebouwd. De Jeremiah O’Brien werd gebouwd in Portland, Maine, in 56 dagen en werd te water gelaten op 19 juni 1943.

Het schip maakte vier konvooi tochten over de verraderlijke Noord-Atlantische Oceaan. Waarna ze vanuit Engeland werd ingezet om de net gelande troepen in Normandië te bevoorraden. Er werden 11 tochten over het Engelse Kanaal, ter ondersteuning van de landingen, gemaakt. En is een van de weinige overgebleven schepen die deelnamen aan de D-Day landingen in 1944 nu 75 jaar geleden.

Na Normandië werd O’Brien ingezet in de oorlog in de Pacific en voer ze van Calcutta, de Filipijnen en Australië, voor ze terugkeerde naar San Francisco in 1946. Toen werd ze opgelegd als strategische reserve in de mottenballenvloot. In 1966 werd de O’Brien gered van de schroothoop, om als museumschip te worden gerestaureerd in haar originele staat zoals ze was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Jaren van werk hadden het resultaat dat de O’Brien in 1980 als een van de enigste twee overgebleven Liberty schepen ter wereld werd opengesteld voor het publiek. In 1994 was ze het enige schip dat deelnam aan D-Day 1944, die de trip naar Normandië in Frankrijk maakte voor de 50 jarige herdenking van de invasie. Ze is te bezoeken op haar vaste ligplaats bij San Francisco’s pier 32.

Onderdelen: 268
Lengte: 38,4 cm
Breedte: 5,0 cm

Verfschema:
D-Day, Normandië 1944

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “WW2 Liberty Ship S.S. Jeremiah O’Brien” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =

Vaak samen gekocht

Delen
DutchEnglishFrenchGermanSpanish